Dag 6: Hollandse zuinigheid - Reisverslag uit Feldkirch, Oostenrijk van Rob Oude Bruinink - WaarBenJij.nu Dag 6: Hollandse zuinigheid - Reisverslag uit Feldkirch, Oostenrijk van Rob Oude Bruinink - WaarBenJij.nu

Dag 6: Hollandse zuinigheid

Blijf op de hoogte en volg Rob

26 Juli 2012 | Oostenrijk, Feldkirch

Dag 6: Hollandse zuinigheid.
Obersiggingen - Feldkirch (Oostenrijk) 110 km.
Mijn verjaardag, 38 jaar inmiddels, pfff! Voelt als normale dag. Heb al wat sms-jes met felicitaties ontvangen. Leuk! Ik had ontbijt besteld op de camping en me in het Gasthaus van de camping gemeld. Ben alleen met een ander stel van rond de 50. Het stel klaagt over werkelijk alles, crisis in europa, inflatie, vakanties die zo duur geworden zijn, de jeugd van tegenwoordig.... Er ontstaat een leuk tafereel. De man van de eigenaresse is rond de 80 (een Harry Mulisch achtige figuur) en geeft zo'n eigen bespiegelingen op de klaagzang. Hij steekt heel subtiel de draak met deze mensen zonder dat ze er erg in hebben. Hij heeft het allemaal al voorbij zien komen. Ik moest mezelf soms werkelijkheid inhouden...geweldig.
Na het ontbijt de tent langzaam opgebroken en verder gefietst richting de Bodensee. Dit landschap kenmerkt zich afwisselend bos, glooiende weiden en meer richting de Bodensee door fruitteelt (appels, pruimen), wijngaarden en de verbouw van hop. Vlak voor Langender kom ik weer een nederlands stel achterop. Ze komen uit Hellevloetsluis. Ze hebben deel 1 van de route gedaan en zijn bezig met de laatste km naar Bregenz waar ze nog een week verblijven. We lunchen samen bij een konditorei en daarna neem ik snel afscheid. Aardige mensen, maar vrouwlief heeft me iets de veel de broek aan....
Daarna verder langs de Bodensee richting Bregenz. Wat een drukte hier. Veel fietsers die overal op letten behalve op de weg. Nou is er veel moois te zien en wat een rijkdom. Vanaf Bregenz Oostenrijk in, deel 2 van de route. Alles behalve mooi. Echt een overgangsgebied. Ik volg de meanderende Donau, alleen dan achter de dijk en heb er dus geen zicht op... Ook kom ik op de koffie (later cola) met mijn hollandse zuinigheid. Tijdens de voorbereiding op de reis dacht ik slim te zijn door een 2e hands versie te kopen van deel 2 van het routeboek. Deze stamt uit 2006 en er klopt weinig meer van. Moet dus echt op mijn gps fietsen en hoor heel vaak prrrrrr (van route). Zo irritant. Vanuit de Alpen komt een harde tegenwind geblazen en krijg honger en dorst. Links van me op een industrieterrein een Mc Donalds. Ik had zin aan een grote cola en kreeg er een big mac menu bij :-). Ik heb al mn waardevolle spullen in een stuurtas die ik met een schouderband altijd bij me draag. De cola mocht ik zelf afvullen en sloeg het ijs over....lekker vol....toen ik in de vrij volle mac op zoek ging naar een plekje, schoot mijn tas van mn schouders. Daar vloog een halve liter cola, french frites en mn big mac. Gênant! Ik had nog 4 slokken cola en mn big mac....
Toen het laatste stuk naar Feldkirch. Het duurde me te lang. Ik had het wel gehad vandaag. Snel een camping opgezocht (Waldcamping). Toen ik mn tent opzette kwam de buurman een praatje maken. Even daarna vroeg hij of ik mee wilde eten, ze hadden voldoende. Gezellig! het was een stel uit Goor met de 4 kinderen. Na het eten heb ik de kinderen getrakteerd op een ijsje. Via het internet alle felicitaties en reactie op mn blog bekeken. Supérieur! Later op de avond nog een borrel gedronken met de buren. Gezellig!

• 26 Juli 2012 - 11:43

Roy:

Hahaha Robbie, wat een verhaal. Het is puur entertainment als je zo even leest dat het wat tegen zit. Ik zie het ook al voor me..hahaha. belangrijkste is dat je je wel vermaakt en mensen van alle soorten klasse tegen komt, leuk..
    Ik kijk uit naar je volgende verslag.

Gr, school

• 26 Juli 2012 - 12:30

Arjan En Tanja:

Heel leuk om je verhalen lezen. Wat een leuk avontuur maak je mee. We blijven je volgen.
    Veel plezier en blijf genieten.

groetjes Arjan, Tanja, Jurjen en Melle

• 26 Juli 2012 - 12:56

Gerrit V B:

Dag Rob, je hebt wel wat met kleding bij de mensen die je onderweg tegenkomt. De ene dag kom je op een camping wat niet veel om het lijf heeft en de andere dag heb je moeite met iemand die de broek aan heeft. Maar ieder geval leuk om je belevenissen onderweg te lezen.

Groeten, Gerrit v B

• 26 Juli 2012 - 13:18

Laura :

Rob, nog gefeliciteerd met je verjaardag. Leuke verhalen, zeker voor beelddenkers (haha) Als mensen gênante momenten zien is het niet leuk, maar als ze het niet zien, ja dan kun je de mensen die lol natuurlijk ook niet onthouden. Erg vermakelijk dat je alle ervaringen (goede en minder goede) deelt. Met zo'n open houding maak je ook de leukste dingen mee, en word je nog eens uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Ik blijf je volgen.
    groetjes Laura

• 26 Juli 2012 - 19:41

De Buurtjes Van 58:

hey....haha..ja die stuurtas!! onding..dat hadden we je niet verteld..haha:) :)
    Mooie verhalen schrijf je...je moet een eigen collum beginnen in het blad fiets!!;)
    Succes in de bergen!! Jodelahitie!!
    groetjes de buurtjes

• 27 Juli 2012 - 09:26

Robert Westerhof:

Ha Rob, Mooi hoe je alles zo beschrijft. Het landschap, de mensen en je eigen interpretatie op het geheel. Een vrouw met de broek aan, daar houd ik ook niet van, ha, ha.
    Succes met de verdere reis. Hopelijk ontmoet je nog veel leuke mensen en kunnen we de verhalen hier terugvinden.
    Groeten,
    Robert

• 27 Juli 2012 - 11:37

Renate:

Wat een leuke verhalen weer: straks bundelen tot een kloek boekje en we hebben er een bestseller bij! Groetjes! Renate

• 27 Juli 2012 - 13:42

Stef:

Dag Rob,

Met al die opgedane levenslessen van anderen en vooral van jezell kun je straks zo aan de slag als (wieler)coach. En dan moet het " land de levenskunst"- ITALIA!- nog komen.
    Ciao
    Stef

• 27 Juli 2012 - 19:12

Marloes:

Ik zei nog zo: neem nou een klein tasje mee voor je waardevolle spullen (en niet in je stuurtas ...) ;-) !! Haha, je hebt toch wel een gratis re-fill genomen bij de Mac? Ik zie het hele tafereel al voor me; zoiets overkomt normaal alleen maar een vrouw met haar handtas ....
    Het ontbijt bij Tirolerhof kan ik me ook zeker nog herinneren! Kon je (in normale omstandigheden) wel een hele dag op teren! Verder heb ik nog gegoogled naar een boxer uit 1964, maar die is niet te vinden ...
    Groetjes vanuit een benauwd Twente, Marloes.

• 30 Juli 2012 - 08:46

Martijn:

Hey Rob,
    mooie beschrijvingen weer, ik kende deze prozaïsche kunsten van jou nog niet. Met name de beschrijving van de Harry Mulisch-achtige figuur haalt kennelijk vergelijkbare kwaliteiten in jou boven. Prachtig, alhoewel Mulisch een lul is en dat kunnen we van jou toch niet echt zeggen!
    Take care!